Pizza har vi hver lørdag, uten unntak.

Vi har alle våres favoritter, så det blir ikke mindre enn tre varianter her i huset.

Denne oppskriften er beregnet til en familie på 4.

Man kan lage en stor pizza, 4 porsjonspizzaer, eller to langpanner med tynn bunn.

Vi går for den siste varianten.

Pizza salsiccia, med smaken av Italia, har blitt min absolutte favoritt.

Jeg håper det vil smake;) ♥

Bunn:

 

3 dl vann (lunkent)

1/2 pk tørrgjær

1/2 ts salt

1 ts honning

1 ss olivenolje

400-450 g hvetemel eller tipo (tipo er litt mer finmalt enn vanlig hvetemel)

Hell alle ingrediensene i en bakebolle eller kjøkkenmaskin og tilsett mesteparten av melet.

La kjøkkenmaskinen gå i ca 10 min for best resultat.

Når deigen slipper bollen er det passe med mel, prøv deg litt frem.

La deigen heve under plast i 30 minutter.

Del deigen i to og kjevle ut til to pizzabunner som legges på bakepapirkledde stekebrett.

 

pizza salsiccia

Saus:

 

2 ss rapsolje til steking

1/2 løk

1 fedd hvitløk

1 ss tomatpurè

1 dl kjøttbuljong

1 boks hermetiske tomater

1 ts sukker

salt, pepper og friske ellere tørkede urter

Surr løken blank i oljen, tilsett hvitløk og surr litt til, bare sånn at den gir fra seg den

gode smaken.

Tilsett deretter tomatpure, og la den steke inn litt før du har oppi buljong og tomater.

Smak til med sukker, salt, pepper og friske eller tørkede urter.

Jeg bruker litt tørket oregano og frisk rosmarin (1ts) eller frisk basilikum (1ss).

La sausen koke så lenge du har tid, gjerne 1-2 timer, men den er også god etter 20 minutter.

Jeg lager ofte saus en dag jeg har god tid.

Da ganger jeg oppskriften med 5, lar den koke leeeeeenge og fryser ned saus i porsjoner.

Når sausen er ferdig, kjører jeg den med stavmixer og avkjøler litt før bruk.

Jeg bruker stort sett alltid romtemperert saus for å hindre at deigen blir varm og litt råaktig.

 

pizza salsiccia

Topping:

 

300-400 gram revet mozzarella

1/2 pølse type Salchichon extra el 2 pk (à 100g) oppskjært pølse

2 fedd hvitløk, kutt opp og strø over

1/2 pk kjøttdeig/karbonadedeig med salt (legges på rå i biter)

1 løk, kutt opp og strø over

1/2-1 glass grønn chili/japalenos

1/2-1 glass oliven (greske kalamata er best, men grønne funker også)

tørket oregano og frisk basilikum eller rosmarin, dryss over

pizza salsiccia
pizza salsiccia
pizza salsiccia

Legg på alle ingrediensene i denne rekkefølge.

Det er viktig å legge på osten først, så resten av ingrediensene.

Kjøttdeigen bør legges på rå i biter, for det gir et saftigere og mye mer smakfullt resultat.

Det er også godt med bacon på om man ønsker mer fyll, og den kan også legges på rå i biter.

pizza salsiccia

Stekes ved 200-220 grader midt i ovnen, 10-12 minutter.

Håper det smaker, vel bekomme. ♥

pizza salsiccia

Om man ønsker en litt sunnere pizza-variant, kan man fint bytte ut 1/4 del av melet med en grovere type, f.eks havregryn, og bruke en lettere ost. Fyllet kan varieres i det uendelige, men karbonadedeig, kylling, skinke, løk, tomat etc er gode erstatninger om man ønsker å spise pizza for eksempel på en tirsdag ♥

 

Share This