Bacalao er kjempegodt både til hverdag og fest.

Det finnes utrolig mange gode oppskrifter på bacalao, og jeg har stjelt litt her

og der og til slutt funnet min favoritt.

Jeg elsker tomat, oliven og hvitløk og ikke minst chili.

På grunn av barna har jeg bare brukt en halv rød chili i denne oppskriften,

men hadde nok brukt en hel om jeg skulle servere bare til voksne.

En hjemmelaget focaccia hever retten flere hakk og en god rødvin hører også med synes jeg;)

1 kg ferdig utvannet klippfisk

1 kg poteter

2 store løk

3 fedd hvitløk

1/2-1 stk rød chili

2 dl olivenolje

2 ss tomatpure

2 bokser hermetisk tomat

1 dl vann

1 boks hermetisk paprika

1/2 glass sorte oliven

Jeg begynner alltid med å skjære opp ingrediensene.

Fisken skjærer du i passe biter, løken i ringer og potetene i tynne skiver.

Ha oljen i en gryte og legg i fisk, løk og poteter lagvis i en stor panne.

Når du har gjort det, strør du over finkuttet hvitløk og chili og legger paprika

i tynne strimler på toppen.

Deretter tar du oppi tomatpure, tomater og vann før du legger på lokk og

setter panna på middels varme.

Bacalaoen skal koke i 1 time, men jeg pleier å koke den mellom 2 og 3 timer,

da jeg synes smakene kommer bedre frem jo lenger den står.

Dagen etter er den faktisk enda bedre.

Pass på å skru ned varmen når gryta koker og rist på den innimellom så ikke det

brenner seg i bunnen.

Bacalao smaker himmelsk med hjemmelaget focaccia og et lite glass rødvin.

Da håper jeg det smaker. Vel bekomme♥

Share This