Bakt paprika med kjøttfyll er en sunn og god hverdagsmiddag.

Man kan fylle den med hva som helst, bake den i ovnen og servere

med en enkel salat, voilà.

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig

1/2 løk finkuttet

2 fedd hvitløk finkuttet

2 ss tomatpurè

6 dl kokende vann med en buljongterning

1 boks hermetiske tomater

1 pk boil in bag basmatiris (eller 125 g valgfri ris)

1 ss sukker

2 ss tørkede urter (oregano og timian smaker godt)

salt og pepper etter smak

4 paprika

50 g revet parmesanost

Stek kjøttdeigen i litt olje, ha i løken og la den surre med til den er blank.

Ta deretter i hvitløken og la det surre litt før du tilsetter tomatpurèen.

La den steke litt i panna før du tilsetter buljong, tomater, krydder og ris.

La det koke under lokk i 15-20 minutter sånn at risen er ferdig kokt, og

konsistensen er som en grøt.

Del paprikaene i to, fjern innmaten, skyll de og legg de i en ildfast form.

Fordel fyllet i paprikaene og avslutt med et dryss parmesan.

Sett formen midt i ovnen og stek på 200°C i ca 30-40 min.

 

Server de fylte paprikaene med en enkel grønn salat.

Håper det vil smake, velbekomme <3.

 

Rød paprika inneholder tre ganger så mye C-vitamin som appelsin. C-vitamin lagres ikke i kroppen. Derfor trenger vi jevnlig tilførsel, helst hver dag. Både jernopptaket og fettforbrenningen henger sammen med et tilstrekkelig inntak av vitamin C. Paprika inneholder også mye A-vitamin, som er viktig for syn, hud og slimhinner.

Share This