Bakte asparges er perfekt tilbehør til de fleste fisk eller kjøttretter, og jeg liker at de

beholder den sprø konsistensen.

Jeg pleier ikke å forvelle aspargesene før bruk, men det kan man selvsagt gjøre

om man ønsker de litt mykere.

Da er det bare å koke opp vann i en romslig kjele, tilsette 1 ½ ss salt per liter vann og

koke de i 2–4 minutter, avhengig av tykkelsen. Kok ikke aspargesen for lenge,

da mister den både farge og smak og den fine sprø konsistensen.

Avkjøl aspargesen umiddelbart i iskaldt vann, gjerne med isbiter.

Det stopper kokeprosessen og du unngår at de blir overkokt og slappe.

La de bli helt avkjølt før du baker de i ovnen.

Til 4 porsjoner trenger du:

 

1 bunt asparges

2 ss olivenolje

1 ts havsalt

litt grovkvernet pepper

friske urter etter smak (jeg brukte basilikum)

Sett ovnen på 200°C.

Skyll aspargesene, og knekk av den nederste delen på hver.

Legg de deretter over i en ildfast form og hell over olje, krydder og urter.

bakte asparges
bakte asparges

Sett aspargesene midt i ovnen, og la de bake i ca 15 minutter.

Det er også godt med cherrytomater om du ønsker litt mer grønsaker,

og da er det bare å bake de sammen med aspargesene i formen.

Det er en kjempegod kombinasjon og passer til det meste.

Da håper jeg det vil smake, velbekomme!! ♥

bakte asparges
Share This