Blomkålmos er noe jeg lager ganske ofte.

Det er et supert tilbehør til både kjøtt og fiskeretter,

det er enkelt å lage, det er svært næringsrikt og ikke minst lavkarbo ♥♥♥

Ingredienser:

 

1 blomkålhode (ca 400 g)

2 dl kremfløte

1 ss smør

salt og pepper

Kok blomkålen mør i  5-10 minutter.

Ta av vannet og la den dampe seg tørr før du tilsetter fløte og smør.

Kjør den med en stavmixer, og la den koke inn litt sånn at den blir tykk

og ikke rennende.

Smak til med salt og pepper.

Blomkålmos passer godt sammen med både kjøtt og fiskeretter.

 

torsk med blomkålmos og baconsmør

Her er blomkålmosen servert med torsk,

grønnsaker og baconsmør, oppskrift HER.

Blomkålmos kan også gratineres i ovnen.

Ha på ønsket mengde raspet ost og sett

midt i ovnen på 220°C i ca 10-15 minutter,

eller til osten er gyllen.

 

Enjoy ♥♥♥

Share This