Choritzoputer er en fryd for ganen, myke og litt spicy inni og sprø på utsiden.

Jeg fikk de servert på en bursdagsfest for mange år siden,

og prøvde å huske oppskriften hele veien hjem. Om de ble akkurat slik som de skulle,

er vanskelig å si, men 4 ingredienser burde jeg strengt tatt huske.

Gode er de iallefall, og er perfekt å servere på et koldtbord eller som en egen tapasrett.

Disse skal jeg servere i konfirmasjon i mai, om jeg klarer å vente så lenge;)

Ingredienser til 40 chorizoputer:

1 pk foliedeig/vårrulldeig med 40 ark

120 g smør

1 beger creme fraiche

200 g chorizopølse (om du bruker ferdig oppskjært, er det en skive på hver)

300 g jarlsbergost (om du bruker ferdig oppskjært, er det en halv skive på hver)

 

chorizoputer
chorizoputer

Ta foliearkene ut av fryseren ca 1 time før du skal begynne.

Dra de deretter forsiktig fra hverandre, en og en.

Skjær smøret i små terninger, og skjær opp osten og chorizopølsen i tynne skiver.

Legg deretter på ost, creme fraiche, smør og 2 chorizoskiver i denne rekkefølgen

litt inn på foliearket. (Om du har ferdig oppskjært chorizo, bruker du bare 1 skive).

Brett sammen som vist på bildet. Lim kanten med kaldt vann og trykk

litt ned så det blir en flat «pute».

 

 

chorizoputer
chorizoputer
chorizoputer
chorizoputer

Legg de deretter på stekebrett med bakepapir.

Om du skal ha de til en senere anledning, er det ikke nødvendig å steke de.

Bare legg de lagvis i en boks med matpapir mellom lagene, og frys ned.

De trenger heller ikke å tine før de skal stekes.

chorizoputer

Chorizoputene skal stekes midt i ovnen på 200°C i 12-15 minutter.

Da håper jeg det vil smake. Velbekomme!! ♥

 

chorizoputer
Share This