Fløtegratinerte poteter er perfekt tilbehør til søndagskotelettene,

eller til hvilken som helst kjøttrett egentlig;)

Det er bare å skjære opp potetene i fine skiver, finkutte hvitløken og legge alt i en form

sammen med fløte og ost.

Det tar litt tid å steke, men det er det verdt!! ♥

Ingredienser:

 

1 kg kokefaste poteter

3 fedd hvitløk

1 ts salt

1 pk matfløte eller kremfløte

100 g revet gulost

litt friske urter på toppen om du har

Sett ovnen på 180 °C.

Begynn med å kutte potetene. Du kan godt bruke et mandolinjern,

eller bare skjære så tynne skiver du klarer med en god kniv.

Legg de i en ildfast form som er smurt med litt smør.

Finkutt deretter hvitløken og dryss over hvitløk og salt.

Hell fløten over potetene og ha revet ost på toppen sammen med friske urter

om du ønsker det.

fløtegratinerte poteter

Legg over aluminiumsfolie.

Sett de midt i ovnen, og la de steke ca 1 time.

La potetene hvile 5-10 minutter før  de skal spises.

fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter passer til de fleste retter av kjøtt,

og serveres ofte til søndagskotelettene her hjemme,

gjerne sammen med  bakte asparges og cherrytomater.

Håper det smaker, god middag!!

fløtegratinerte poteter
fløtegratinerte poteter
Share This