Knekkebrød er så enkelt å lage, og smaker mye bedre enn de du kjøper i butikken.

Sunnere og billigere er de også, vinn vinn;)

Denne oppskriften er både glutenfri og lavkarbo, men kan selvsagt spises av alle

da de er proppfulle med næringsstoffer.

Bare prøv du også.

Du trenger:

 

125 g sesamfrø

75 g linfrø (gjerne malte)

150 g mandler, kuttet i små biter

2 store ss fiber husk

1/2 ts salt

5 dl vann

 

Siden jeg ikke tåler mandler, brukte jeg salte peanøtter, og kuttet derfor ut salt i oppskriften.

Rør sammen alle ingrediensene i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.

Smør røren utover på to bakepapirkledde stekebrett og rut opp 16 ruter (4×4)

på hvert brett med et pizzahjul.

Stekes midt i ovnen med varmluft ved 160 grader i 30-40 minutter.

Om de fortsatt er litt myke når de er ferdigstekt, kan du bare snu

knekkebrødene, skru av ovnen og la de stå til de er ferdigtørket og sprø.

Avkjøles på rist.

Gluten er et protein som finnes i hvete, bygg og rug. De som har cøliaki må holde seg strengt unna disse meltypene, og erstatte de med glutenfrie melblandinger. Fiberhusk er pulveriserte psylliumfrøskall som «erstatter» gluten og gjør deigen mer fiberrik, mye smidigere og lettere å jobbe med. .

 

Når man spiser lavkarbo, bruker man ikke mel i det hele tatt,

og fiberhusk er en viktig ingrediens i all lavkarbobaking;)

glutenfrie knekkebrød
Share This