Grove hvitløksbaguetter er bare superdigg, og passer til alt.

Jeg steker dem bare lett (halvstekt) og fryser dem.

Da har vi ferske hvitløksbaguetter i fryseren, som vi steker når vi ønsker det.

Grove hvitløksbaguetter kan du spise som tilbehør til supper, pasta og gryter,

eller bare som de er, rett og slett fordi de er så smakfulle. ♥

Av denne deigen får du 5 saftige hvitløksbaguetter!

 

Deig:

100 g kesam

5 dl vann

500 g hvetemel

100 g sammalt hvete fin

150 g lettkokte havregryn

1 ss sukker

1 ts salt

1 pk tørrgjær

 

Hvitløksfyll:

150 g mykt smør

5 hvitløksfedd

3-4 dusker persille

 

Varm opp vannet til ca 37°C og rør inn gjær og sukker.

Bland deretter resten ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og la den gå i ca 10 minutter.

Legg et klede over bollen og sett deigen til heving i 30 minutter.

Jeg bruker ofte plast over deigen for å bevare fuktigheten, men den blir god uansett.

 Når deigen står til heving, lager du hvitløkssmøret.

 

Finkutt hvitløksfeddene og persillen, og bland det inn i romtemperert smør.

grove hvitløksbaguetter
grove hvitløksbaguetter

Ta deretter deigen over på bakebordet og del den i 5 like store deler.

 

grove hvitløksbaguetter
grove hvitløksbaguetter

Form de til boller og kjevle de ut til avlange, flate leiver.

Smør hvitløkssmøret utover leiven, og rull igjen fra langsiden så du får en baguettform.

grove hvitløksbaguetter
grove hvitløksbaguetter

Legg de 5 baguettene på et stekebrett og skjær dype kutt på skrå der du senere skal dele de opp.

La de etterheve i ca 20 minutter.

grove hvitløksbaguetter
grove hvitløksbaguetter

Stek baguettene på 200°C midt i ovnen i 15-20 minutter.

Ofte steker jeg de litt lite dersom de ikke skal spises med en gang.

Da er det bare å steke de i 10 minutter, avkjøle på rist og fryse ned.

Når du senere skal ha hvitløksbaguetter til middag, tar du de rett fra fryseren, legger de i kald

ovn og steker de på varmluft 180°C i 12-15 minutter.

grove hvitløksbaguetter
grove hvitløksbaguetter

God bakst!!

Share This