Hamburgere er så greit å ha til middag, for da kan alle ha sin variant,

og sånt blir det god stemning av.

Siden jeg ikke er så fan av kjøpte hamburgerbrød, så lager jeg de helst selv.

Det er veldig enkelt, og med havregryn i deigen går bakingen som en lek.

Havregryn tilfører mye næring samtidig som du får en god og smidig deig å jobbe med,

som ikke henger fast i bakeunderlaget.

Den litt nøtteaktige smaken gjør at barna elsker det, så her i huset har vi

havregryn også i pizzadeigen.

 

God bakst!  ♥

470 g hvetemel

100 g lettkokte havregryn

1/2 pk tørrgjær

1 ts salt

2 dl melk

1,5 dl vann

4 ss olje

1 egg til pensling og litt sesamfrø til topping

Varm melken og vannet til ca 37°C.

Kjør deretter alt sammen i en kjøkkenmaskin og la den gå i ca 10 minutter.

Hev deigen under plast i 30 minutter eller til den har dobbel størrelse.

Lag 10 boller av deigen og trykk de flate.

Ha på sesamfrø og la de etterheve i 30 minutter under et klede.

Pensle brødene med egg før du setter de inn i ovnen.

Stekes ved 220 grader i 14 minutter.

hamburgerbrød
hamburgerbrød
klassisk hamburger med ost

NYT MÅLTIDET ♥

Om du ikke har tid til å bake selv, så kjøp gjerne grove hamburgerbrød for mer fiber og næringsstoffer. Grove pitabrød er også gode alternativer til det klassiske hamburgerbrødet.
Share This