Innbakte pølser er veldig enkelt og veldig godt.

Jeg lager ofte dobbel oppskrift, fryser ned og tiner i ovn før servering.

Når man skal ha selskap er det godt med alt som kan gjøres på forhånd,

og disse laget jeg til min datters 11 års-dag.

Bare husk at det er greit å ha rikelig med disse da de forsvinner på et blunk.

Jeg håper det vil smake. ♥

Til 16 innbakte pølser trenger du:

 

400 g hvetemel

1/2 pk tørrgjær

1/2 ts salt

2 ts sukker

3 dl melk

50 g smør

Smelt smøret og tilsett melk. Væsken skal være lunken.

Tilsett deretter sukker, salt, tørrgjær og mel.

Kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, og hev den under et klede i 30 minutter.

Deigen skal være litt klissete, men skal slippe bollen når den er ferdig eltet.

Om den ikke gjør det, tilsetter du litt ekstra hvetemel.

Når deigen er ferdighevet, deler du den i 16 biter som du triller ut til lange strimler.

Strimlene skal surres rundt pølsene og legges på et stekebrett til heving i 30-40 minutter.

innbakte pølser

Pensle de innbakte pølsene med egg og stek de på 200°C i 10-12 minutter.

Avkjøl litt på rist før servering.

innbakte pølser

Denne gangen har jeg ikke penslet med egg da en av gjestene har eggeallergi,

så jeg brukte istedet litt melk.

De får ikke helt samme farge, men like gode er de!!

innbakte pølser

Her har jeg ganget oppskriften med 3, og 50 snurrer skal snart i fryseren

og vente på bursdagskalas. ♥

Her er flere oppskrifter til barnebursdag, ostehorn, sjokoladeboller og pastasalat med skinke.

ostehorn
sjokoladeboller
pastasalat med skinke
Share This