Kjøttboller er en kjær rett på tapasbordet her i huset.

De er enkle og lage og smaker himmelsk.

Noen ganger serverer jeg de med en litt pikant tomatsaus, andre ganger stikker jeg de

på pinner sammen med evt ost eller oliven, eller de serveres som de er.

 

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig

2 fedd hvitløk

1 neve finhakket persille

1 ts salt

1 ts pepper

1 egg

Bland sammen alle ingrediensene, og pass på at de har noenlunde lik temperatur.

Bruk en teskje til å forme små runde boller og legg de i varm stekepanne med litt smør.

Stek de til de har fått en gyllen og fin farge.

Ta en test for å forsikre deg om at kjøttbollene er gjennomstekt.

Dersom ikke, er det bare å legge på et lokk og skrue ned varmen, så tar det ikke lange tiden.

kjøttboller
kjøttboller

Om du vil servere kjøttbollene som en tapasrett, er det godt med en spicy saus til.

Lag tomatsaus etter oppskrift på bloggen min og tilsett en finhakket rød chili sammen

med hvitløken når du steker den.

 

Enjoy!! ♥

Selv om myndighetene anbefaler oss å begrense inntaket av rødt kjøtt, er det viktig å være klar over at rødt kjøtt er en av våre beste kilder til jern og en fin kilde til protein.

For flere tapasoppskrifter, se mozarellasalatkyllingspyd eller lefseruller.

mozarellasalat
kyllingspyd
lefseruller
Share This