Klippfisk er noe av det beste jeg vet, og utallige kombinasjoner har blitt utprøvd

her på kjøkkenet. Ikke alle har vært like vellykket, men denne retten med hvitløk, chili, pesto

og bacon er en favoritt hos oss.

Ingredienser:

 

600-800 g klippfisk uten skinn og ben

1,5 dl olivenolje

1 stk fersk rød chili

2 fedd hvitløk

1/2 glass grønn pesto

hjemmelaget potetmos

250 g bacon biter

1 beger cherry tomater

1 pose ruccola salat

balsamico eddik (kremet)

Parmesanost

Tørk av vann fra klippfisken,

del den i passe serveringstykker og legg den på rist

(sett en langpanne under for å unngå søl).

Bland olivenoljen med finhakket hvitløk og chili (bare 1 hvitløksfedd).

Pensle på blandingen i tykke lag over fisken og la den stå i ca 1 time

(jeg pleier å pensle etter med resten av blandingen underveis).

klippfisk med pesto
klippfisk med pesto

Etter 1 time, dekker du klippfisken med pesto og steker den i 20 min på

200°C midt i ovnen.

Stek bacon i litt smør, skru av plata og tilsett det siste hvitløksfeddet (finhakket) og en dusk

finhakket persille til slutt.

klippfisk med pesto
klippfisk med pesto

Lag hjemmelaget potetmos, oppskriften finner du her.

 

Anrett på fat med ruccolasalat, cherry tomater og noen oliven om du vil.

(Jeg hadde ikke ruccolasalat i dag, og brukte crisp salat istedet for.

Det funket det også).

Rasp over parmesan og dander med litt balsamico dressing før servering.

Enjoy!! ♥

 

klippfisk med pesto
Share This