Hjemmelagede knekkebrød er supergodt og sunt.

Denne oppskriften inneholder mye chiafrø, som er mest kjent for sitt høye

innhold av omega-3.

Knekkebrød med chia inneholder heller ikke salt, og er derfor svært hjertevennlige. ♥♥

Av denne oppskriften får du 32 knekkebrød

 

100 g chiafrø

6 dl vann

2 ss honning

2 dl sesamfrø

2 dl linfrø

2,5 dl store havregryn

2,5 dl grovt rugmel

Varm vannet og rør inn honningen.

Rør deretter inn chiafrø og la det stå i ca 5 minutter.

Rør deretter inn resten av ingrediensene og fordel blandingen på to stekebrett.

knekkebrød med chia
knekkebrød med chia

Sett ovnen på 160°C varmluft.

Del hvert brett i 16 biter, gjerne med en pizzaskjærer og stek begge brettene samtidig i

1 time og 10 minutter.

Etter halvgått steketid tar du ut platene.

Bruk pizzaskjæreren til å dele de halvstekte knekkebrødene fra hverandre.

La stekeovnsplatene bytte plass i ovnen.

Stek så videre til knekkebrødene er sprø.

Skulle knekkebrødene ikke være helt gjennomsprø etter endt steketid, kan du

brekke de fra hverandre og la de ligge i stekeovnen videre på 100 °C med

døren litt på gløtt.

På denne måten vil de tørke ytterligere.

Om de fortsatt er litt myke under, kan du med fordel snu de opp ned og bare

la de stå en liten stund til.

Avkjøl på rist.

knekkebrød med chia
knekkebrød med chia

Knekkebrødene bør oppbevares i en tett boks eller glasskrukke med lokk.

Da holder de seg sprø lenge.

Det er særlig en god grunn til å spise knekkebrød, og det er det høye innholdet av fiber. Fiber er bra for fordøyelsen, vekten og helsa. Fiber gir deg dessuten stabilt blodsukker, noe som gjør deg mer opplagt, mer konsentrert, og mindre sugen på noe søtt.

Prøv gjerne også glutenfrie knekkebrød.

glutenfrie knekkebrød
Share This