Dette er kanskje min favorittmiddag, og lages ofte her hos oss.

Kyllingfilet og pasta sammen med bakte tomater, og en deilig fløtesaus med grønsaker

er bare snadder.

I denne retten bruker jeg å variere med grønsaker alt etter hva jeg har i kjøleskapet.

Squash, champignon og vårløk er gode erstatninger for rødløk og paprika,

og om man ønsker en vegetarrett er det bare å tilsette litt ekstra grønsaker.

Server gjerne med grove hvitløksbaguetter.

Til denne retten trenger du:

 

600 g kyllingfilet (ca 4 stk)

300-400 g tagliatelle

2 ss rapsolje + 2 ss olivenolje

1 rødløk

2 fedd hvitløk

1 paprika

4 soltørka tomater i tynne strimler

1 pk matfløte

1 beger cherrytomater eller 2-4 store tomater i båter

salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

 

Sett ovnen på 180°C.

Ta ut en hvitløksbaguett fra fryseren og sett på vannet til pastaen.

Skjær opp rødløk og paprika i tynne strimler og finhakk hvitløk og soltørket tomat.

Skyll cherrytomatene og legg de i en ildfast form

(skjær de opp i båter om du bruker store tomater).

Hell over 2 ss olivenolje, strø på litt maldonsalt og sett de inn i ovnen.

De kan stå til maten skal serveres.

kyllingfilet med kremet tagliatelle
kyllingfilet med kremet tagliatelle

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek de i olje i en stekepanne.

De trenger bare å få litt stekeskorpe, så 1 minutt på hver side holder.

Legg de deretter sammen med tomatene og sett formen tilbake midt i ovnen.

La kyllingen steke i 10-12 minutter.

kyllingfilet med kremet tagliatelle

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Legg hvitløksbaguetten i ovnen på et bakepapir eller i aluminiumsfolie.

Den skal stå i 18-20 minutter.

Stek rødløken myk, bruk samme panne som du har brukt til kyllingen.

Skru litt ned varmen og ha i finkuttet hvitløk.

La hvitløken surre litt før du tilsetter soltørket tomat, paprika og fløte.

La blandingen stå og småkoke til resten er klart.

Når kyllingen er ferdigstekt, kan den godt stå 5-10 minutter i formen sånn at

kjøttsaften setter seg litt. (Sjyen som er til overs kan med fordel blandes inn i fløtesausen).

Bland pastaen med sausen (og sjyen om du vil) og server med kyllingfilet,

bakte tomater og grove hvitløksbaguetter.

 Nyt måltidet!! ♥

kylling med kremet tagliatelle
Share This