Kyllingspyd er kjempegodt på et koldtbord eller som en tapasrett.

Jeg har her brukt lårfilet av kylling, som er litt fetere enn kyllingbryst,

og blir av den grunn utrolig saftig og smakfull.

 

Du trenger til 14 spyd:

600 g kylling lårfilet

2 store fedd hvitløk

6 ss olivenolje

2 ss honning

2 ss sitron

1 rød chili

2 ts tørka eller 2 ss friske urter etter smak

1 ts salt

1 ts pepper

14 trespyd

Del kyllingfiletene i to på langs sånn at du får 14 strimler tilsammen.

I min pakke var det iallfall 7 lårfileter;)

Rør sammen marinaden og legg kyllingsstrimlene i.

La de ligge to timer på benken eller over natten i kjøleskapet.

Deretter trer jeg kyllingstrimlene på spyd  som har ligget litt i vann først.

Stek kyllingspydene på grillpanne eller stekepanne med litt olje,

et par minutter på hver side holder

Du kan også steke de i ovnen, midterste rille, 200°C i ca 10 minutter.

Da er det bare å kose seg, velbekomme ♥

Fjørfe som kylling og kalkun er ikke bare fantastisk godt – det er også næringsrikt, kalorifattig og ikke minst sunt. Farsemat inneholder ofte mye salt og mettet fett, så om man bytter ut farsemat i større grad med magert og hvitt kjøtt – som for eksempel kylling eller kalkun, vil dette kunne gi en gunstigere fettsammensetning i det totale kostholdet ditt.

For flere tapasoppskrifter, se kjøttbollermozarellasalat eller lefseruller.

kjøttboller
mozarellasalat
lefseruller
Share This