Laks med kremet tagliatelle er en lakserett jeg fant for noen år siden på Trines matblogg,

og der heter den kremet pasta med laks og asparges.

Matbloggen til Trine inspirerte meg i en periode jeg var litt matlei, og jeg fant tilbake

til matgleden via hennes blogg.

Ofte er det slik man finner gode oppskrifter på nett, kanskje forandrer litt på de og

gjør de til sine egne.  Denne har jeg ikke gjort noen ting med 🙂

Sprøstekt laks, tagliatelle med fyldig fløtesaus og sesongens beste grønnsaker

er så godt i seg selv, at det bare må prøves……og nytes!! ♥

4 laksefileter (500-600 g)

400 g tagliatelle

1 bunt asparges

1 rødløk

4 soltørka tomater i olje

2 dl kremfløte

maldonsalt og pepper

fersk basilikum

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Stek laksen gyllen i en stekepanne med litt smør.

Ta gjerne på litt sesamfrø før steking om du har.

Det gir en ekstra sprø skorpe og en deilig nøtteaktig smak på laksen.

Del opp rødløken i båter og aspargesen i litt store biter (husk å knekke av stilkfestet

først, ca 3-4 cm nederst).

Tomatene skjærer du i tynne strimler.

Grønnsakene skal bare wokes raskt før du skrur ned temperaturen og tilsetter

fløten.

La det koke noen minutter før du tilsetter tomatene.

laks med kremet tagliatelle
laks med kremet tagliatelle

Når pastaen er ferdigkokt, siler du av kokevannet og blander den inn i sausen

og grønnsakene.

Legg opp en passelig porsjon på en tallerken, legg laksefileten på toppen,

dryss over litt maldonsalt, nykvernet pepper og finkuttet basilikum.

Jeg håper det vil smake, velbekomme!!

 

P.s. Jeg hadde ikke basilikum i dag, men det smakte utrolig godt uten også;)
laks med kremet tagliatelle
Share This