Laks med agurksalat og sandefjordsmør kommer jeg til å lage flere ganger.

Egentlig er dette en tradisjonsrett, der laksen skal være kokt eller dampet

og man skal ha kokte poteter til.

Jeg er kanskje litt kresen, men har alltid foretrukket stekt fisk fremfor kokt.

På lavkarbo kan man heller ikke spise potet,

så da ble det i stedet en ny versjon, og bedre synes jeg;)

Sandefjordsmør består egentlig bare av fløte og smør og passer godt til

mitt lavkarbokosthold.

Resten av familien spiste poteter til, men det savnet jeg ikke i denne retten.

Det var rett og slett en nydelig kombinasjon med fet laks,

kraftig saus og frisk agurksalat ♥

Laks:

4 stk laksefilet

Smør eller olje til steking

salt og pepper

litt sitron eller lime

 

Agurksalat:

1 stk slangeagurk i skiver

1 ts salt

2 ss eddik, 7%

2 ss vann

1 ss sukrin

2 ss frisk persille (tørket går også fint)

 

Sandefjordsmør:

2 dl fløte

200 g smør

1 ss sitronsaft

2 ss persille

salt

hvit pepper

Begynn med agurksalaten, da den bør stå og godgjøre seg en stund.

Bland sammen vann, eddik, sukrin, salt og pepper.

Skjær agurk i tynne skiver og legg skivene i laken.

Bland deretter inn persille og la det stå mens du forbereder resten.

Laksen steker du på middels varme i en stekepanne med litt smør.

Smak til med salt og pepper.

Samtidig kan du koke opp kremfløte til sandefjordsmøret.

Fløten skal koke til den er nesten halvert.

Ta gryten av varmen og pisk inn smørterninger, litt etter litt.

Tilsett hakket persille og smak til med sitronsaft, salt og pepper.


Da håper jeg middagen smaker, vel bekomme ♥

laks med agurksalat og sandefjordsmør
laks med agurksalat og sandefjordsmør
Share This