Laks med blomkålmos og løksaus er en kjempegod rett som egentlig stammer

fra en av svigermors nydelige fiskeretter.

Hun bruker hvit fisk og poteter, men den smaker like godt med laks.

Poteter er dessverre ikke forenlig med mitt lavkarbokosthold,

så da ble det blomkålmos i stedet.

Om noen i familien heller vil ha potetmos, finner du oppskriften HER.

Ingredienser:

 

600 g laksefilet

50 g smør

1 purreløk

3 fedd hvitløk

litt soyasaus

litt sitron

1 blomkålhode

1+2 dl kremfløte

2 ss smør

salt og pepper etter smak

Begynn med blomkålmosen. 

Kutt blomkålen i buketter og kok den i en kjele, ca 10 minutter.

Når de er helt myke slik at du kan mose dem, heller du av vannet

og tilsetter 1 dl fløte, smør, salt og pepper.

Mos det hele sammen med en stavmikser.

Synes du mosen er for tynn, kan du bare koke den litt mer inn.

 

 

Mens blomkålen koker, begynner du med fisken.

Jeg valgte å steke lett laksefiletene først, men det er en smakssak,

og ikke nødvendig for et bra resultat.

Begynn med å smelte smøret i en stekepanne på middels varme.

Kutt purreløken i ringer, hvitløken i små biter og bland inn i smøret.

Har du ikke purreløk, kan du bruke rødløk eller en blanding av begge.

La det surre litt før du har i 2 dl fløte, en liten skvett med soyasaus

og legger laksefiletene på toppen.

Krydre med salt, pepper og litt sitron før du setter på lokk og lar det stå

i ca 10 minutter, eller til laksen er gjennomstekt.

 

Dette er en veldig enkel middagsrett som smaker nydelig. 

Da er det bare å servere, vel bekomme ♥

Share This