Laks med mangosalat er en lakserett som vi stadig vender tilbake til.

Oppskriften fant jeg på Trines Matblogg for en stund siden,

og den falt i smak hos både små og store.

 Link HER:

Server retten med ris og noen dråper ketjap manis og voilà,

middagen er servert;)

Laks:

4 stk laksefilet

Smør eller olje til steking

salt og pepper

litt sitron eller lime

 

Mangosalat:

1 mango i terninger

1 avocado i terninger

1/2 rødløk i små terninger

1 paprika i små terninger

1/2 rød chili, finhakkes

2 vårløk, finsnittet

1/2 sitron eller lime

1 ss olivenolje

1 ss honning

koriander etter smak

salt og pepper etter smak

Stek laksen på middels varme i en stekepanne, til den er gyllen og nesten gjennomstekt.

I vanlig stekovn kan du steke den ved ca 200 grader i ca 10 minutter,

avhengig av stykkenes størrelse. Den skal heller være litt rå enn for mye stekt.

 

Bland sammen alle ingrediensene til mangosalaten.

Smak til med salt, pepper og koriander.

La salsaen trekke minst 15 minutter før servering.



			

Server laksen med mangosalat og basmatiris, gjerne med ketjap manis (søt soyasaus).

Vanlig soyasaus (kikkoman) går også helt fint .

Da håper jeg det smaker, velbekomme ♥
laks med mangosalat
laks med mangosalat

 

Laks smaker fantastisk og er også rik på vitaminer, mineraler og sunne omega-3 fettsyrer. Så hvis du ikke elsket laks før, vil du garantert gjøre det etter å ha smakt denne retten ♥

 

laks med mangosalat
Share This