Hjemmelaget lasagne er en sikker vinner på middagsbordet her i huset,

og det går godt an å doble oppskriften og fryse ned resten til en senere middag.

Denne gangen har jeg byttet ut noe av osten med parmesanost,

og det ble rett og slett en suksess.

Jeg håper det smaker!! ♥

Kjøttsaus:

400 g karbonadedeig eller kjøttdeig

1 løk finkuttet

2 fedd hvitløk finkuttet

2 ss tomatpurè

2,5 dl kjøttbuljong

1 boks hermetiske tomater

 

Ostesaus:

2 ss smør

3 ss hvetemel

6 dl melk

100 g revet hvitost (bytt ut noe av osten med parmesanost)

 

Topping:

9 lasagneplater ( gjerne fullkorn)

150 g hvitost

1 ts oregano

Kjøttsaus:

Stek karbonadedeigen i litt rapsolje,

tilsett løken og la det steke til den er blank og myk.

Ta deretter i hvitløken, og la den surre med ca 1 minutt før du har i tomatpureen.

Rør den godt inn før du tilsetter buljong og tomater.

La det hele koke i ca 10 minutter.

Ostesaus:

Smelt smør i en kjele og rør inn mel.

Spe med melk under omrøring og la sausen koke i ca. 10 minutter.

Den skal være forholdsvis tykk.

Ha i parmesan og hvitost og la osten smelte. Smak til med salt.

Legg kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus lagvis i en ildfast form.

Avslutt med ostesaus.

Dryss over 150 g revet ost til slutt.

lasagne
lasagne

Sett formen i stekeovn på 200° C og stek i 35-40 minutter.

La lasagnen hvile noen minutter før servering.

Server gjerne med litt salat eller brød, grove hvitløksbaguetter smaker nydelig til.

God middag!! ♥

lasagne
Share This