Lasagne lavkarbo er utrolig godt, og kan godt sammenlignes med

«vanlig» lasagne. Følg denne oppskriften og du vil bli overrasket

over hvor godt det er. Det er selvsagt litt mer arbeid når man må

lage «pasta-platene», men av denne oppskriften fikk jeg 4 porsjoner,

så da har man litt å fryse ned.

Server den med en god salat og en rømmedressing,

så blir dette fort en favoritt.

Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig/karbonadedeig

1 løk

2 fedd hvitløk

1-2 ss tomatpurè

1 boks tomater

1 ss kjøttfond (ikke nødvendig)

1-2 ts sukrin eller annen søtning

salt, pepper og urter etter smak

 

 

Ostesaus:

2 dl kremfløte

4 dl revet ost (1/2-1 dl kan gjerne være parmesan)

litt muskat

salt og pepper

 

 

Lasagneplater: Oppskrift finner du HER.

 

Begynn med kjøttsausen.

Stek kjøttdeigen og tilsett hakket løk, la det surre til løken er myk.

Ta deretter i hvitløk, rør den litt rundt og tilsett tomatpureen.

La det surre i  noen minutter før du har i tomatene, fond og krydder

og lar det koke videre i 15-20 minutter.

 

Sausen lager du enkelt ved å varme fløte i en kjele og la

den koke til den har redusert til 2/3 – 1/2 av opprinnelig mengde.

Bland osten ned i fløten, og rør rundt til osten er helt smeltet

sammen med fløten. Smak til med muskat, salt og pepper.

La dette koke på svak varme et par minutter.

 

Ha kjøttsausen, lasagneplater og ostesausen lagvis i en ildfast form

og avslutt med raspet ost på toppen (valgfri mengde)

Gratiner på 200 grader i 25-30 min til osten er gyllen.

Server med en god salat og gjerne hvitløksdressing.

 

Håper det vil smake, vel bekomme ♥
 
lasagne lavkarbo
lasagne lavkarbo
Share This