Pasta er det beste jeg vet, og er det jeg har savnet mest på lavkarbo.

Jeg spiser innimellom bønnepasta fra ânglamark,

med mindre karbohydrater, men jeg ble veldig nysgjerrig når jeg fant

denne oppskriften på lasagneplater lavkarbo.

Den ligger overalt på nettet, så jeg legger ikke ut en referanse på denne.

Man kan helt sikkert bruke den til tagliatelle o.l,

men tror den er best til lasagne, siden den er litt bløt i konsistensen

…..akkurat som pastaen skal være i en lasagne.

Du trenger:

 

4 egg

125 g kremost naturell

1/2 dl fiberhusk

Sett ovnen på 150 grader.

Visp sammen egg, kremost og fiberhusk (jeg bruker en håndmixer).

La det svelle i 5-10 minutter. Røra skal bli tykk, men ikke en hard klump.

Vær litt forsiktig med fiberhusken,

da de forskjellige typene kan oppføre seg litt ulikt.

Prøv deg litt frem og ta litt og litt.

Bre røra tynt utover på en bakepapirkledd stekeplate.

Ta et nytt ark bakepapir og smør et tynt lag olivenolje på den ene siden.

Legg dette bakepapiret med den oljedekte flaten ned mot eggeblandingen

og bruk fingrene eller en kjevle til å spre røra enda tynnere utover mellom

de to lagene med bakepapir.

Sett plata inn i ovnen, og la steke i 10 minutter.

Når lavkarbopastaen er ferdig stekt kan du dra det øverste bakepapiret

forsiktig av.

La pastaleiven avkjøles før du begynner å skjære opp passende stykker

med lasagneplater.

Share This