Dette er en lakserett som vi lager ganske ofte.

Barna elsker den, og synes det er gøy når jeg serverer den «akkurat som på restaurant».

Smaken av søtt og salt sammen er spennende og gir retten et løft.

2 ss sukker

12 ss soyasaus

4 ss mangoeddik (kan kjøpes på Oliviers)

2 ss sesamfrø

4 laksefileter

1 pk risnudler

2 store gulrøtter

1 paprika

1 bunt vårløk

koriander

mangomarinert laks med risnudler
mangomarinert laks med risnudler

Bland sukker, soyasaus, mangoeddik og sesamfrø og legg laksen i blandingen i omkring

5 minutter.

Ta laksen ut av marinaden (husk å spare på marinaden) og stek den sånn som du liker den.

Kok ut pannen med marinaden til den blir tykk som sirup, det tar bare et par minutter.

Kok risnudler, og wok grønnsakene.

Server med et dryss koriander og evt sesamfrø.

God middag!! ♥

mangomarinert laks med risnudler

Fet fisk som laks og makrell er vår beste kilde til de marine omega-3 fettsyrene EPA og DHA som har vist seg å ha en gunstig effekt på helsen. Spiser du rundt 200 gram fet fisk i uken, kan du være sikker på at du får i deg anbefalt inntak av EPA og DHA (ca. ½ gram per dag). ♥

Share This