Mozzarellasalat er en tradisjonell italiensk salat som kan brukes både som forrett,

som tilbehør til en hovedrett eller på et tapasbord.

Mozzarellasalat kan gjerne serveres med avocado, egg og pinjekjerner

i tillegg til de andre ingrediensene, for en litt mer fyldig rett.

Den litt søte balsamicoen gir et løft til de litt nøytrale smakene av avocado og mozzarellaost,

og med oliven på toppen ble dette min nye favorittsalat. ♥

Ingredienser:

 

2 store plommetomater eller 10-15 cherrytomater

1 mozzarellaost

1/4 rødløk

en neve frisk basilikum

1 ss god olivenolje

1 ss balsamicoeddik (gjerne en søt kraftig type)

Tomater, rødløk og mozzarellaost skjæres i fine skiver og legges lagvis på et serveringsfat.

Hell over olivenolje og balsamicoeddik.

Dryss strimlet eller hele basilikumblader over til slutt.

Om du har litt salatkrydder, kan du med fordel drysse litt over, men ikke for mye.

Serveres med en gang.

Om du liker oliven, 
smaker det helt 
nydelig på en 
mozzarellasalat. 
Ta de du liker best, 
de greske kalamata 
er min favoritt. 
Håper det smaker ♥

Mozzarella deles i hovedsak inn i to typer, en myk og en fast. I mozarellasalat brukes den myke typen. Den har høyt vanninnhold, bløt konsistens og et delikat, melkehvitt utseende som ofte pakkes i lake som runde boller. Denne typen Mozzarella har kort holdbarhet og brukes gjerne i salater. Den andre typen er en fast Mozzarella som har et lavere vanninnhold og fastere konsistens som gjør den bedre egnet til riving og brukes derfor ofte i pizzaost-blandinger.

Prøv mozzarellasalat som tilbehør til tapas.

tapas
Share This