Müsli lavkarbo er noe jeg lager ganske ofte.

De du kjøper inneholder som regel altfor mye sukker og usunt fett,

og det er helt unødvendig da det er så enkelt å lage selv.

Ingredienser:

 

200 g valgfrie nøtter (valnøtter, mandler, hasselnøtter etc.)

200 g frø (solsikke, sesamfrø, linfrø etc.)

50 g kokosmasse

1/2 ts salt

2-3 ss sukrin gold

litt fibersirup om du vil

Hakk nøttene og bland alt unntatt sirupen.

Legg blandingen utover et stekebrett, ringle over litt fibersirup

og sett inn i ovnen. (Jeg liker at müslien smaker litt søtt,

men det er en smakssak, så prøv deg frem).

Stek på 160-170°C varmluft midt i ovnen i ca 20-25 minutter,

eller til blandingen ser crispy og ferdig ut.

Du må røre noen ganger underveis, og pass på så det ikke blir brent.

Du kan også ha hele blandingen over i en stekepanne, på middels varme,

i ca.10 minutter. Da må du røre nesten hele tiden, og du ser når den er ferdig

og slik du vil ha den.

La blandingen avkjøles før du tar den i en tett boks.

Jeg pleier å spise müslien med cottage cheese, gresk yoghurt og bringebær/blåbær.

Enjoy ♥

 

Om du skal ha med deg müsli på skole eller jobb, ta en boks å ha i yoghurt og frosne bær. Da holder yoghurten seg kald, og bærene tines perfekt. Ikke glem müslien i en annen boks;)

mûsly lavkarbo
mûsly lavkarbo
Share This