Nan brød er et must til asiatiske retter.

Jeg har alltid tidligere kjøpt nan brød, da jeg innbilte meg av det måtte være

vanskelig å lage selv.

Så feil kan man ta, og jeg anbefaler alle til å prøve selv.



			

1,5 dl melk

1,5 dl yoghurt naturell

1 egg

2 ss nøytral olje

1 ss sukker

1/2 pk tørrgjær

450 g hvetemel

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

Varm melken og rør sammen alle de våte ingrediensene først.

Pass på at røren er lunken før du tar i gjær og resten av de tørre ingrediensene.

Kjør godt sammen, ca 5 minutter. La deigen heve på et lunt sted ca 1 time.

Når deigen er ferdighevet, setter du først på ovnen,

før du tar deigen over på benken og deler den i 8 like emner.

Finn frem to bakeplater og legg på bakepapir.

Kjevle ut hvert emne så tynt som mulig, det skal være plass plass til 4 på hvert stekebrett.

Deretter pensler jeg mine med litt flytende margarin,

og 1 hvitløksfedd som jeg presser sammen og blander inn med litt persille.

 

Nan brødene kan du pensle med det du liker best. Min favoritt er koriander og smør,
men det er det ingen andre i huset som vil ha;)
nanbrød
nanbrød

Nan brødene trenger ingen etterheving, så det er bare å sette de rett i ovnen.

Jeg steker de midt i ovnen på 225°C i ca 5 minutter.

Da har de blåst seg opp og er gyldne og utrolig saftige.

nanbrød
nanbrød

Server gjerne nan brødene til rask kyllingwok eller annen asiatisk mat.


Da håper jeg det smaker, velbekomme ♥
Share This