Ørret med pasta, pesto og tomat er sunt, godt og ikke minst lettvint.

Fisk og tomater bakes i ovnen, pastaen skal kokes og pestoen

tilsettes like før servering.

Om du ønsker å lage pestoen fra bunnen finner du

oppskrift  HER.

Ingredienser:

 

600 g ørret

2 ss smør eller olivenolje

salt og pepper etter smak (evt fiskekrydder)

400 g pasta

4 store tomater (eller et beger med cherrytomater)

1/2 glass pesto (eller en porsjon hjemmelaget pesto)

 

Sett ovnen på 200 grader.

Krydre fisken med salt og pepper evt litt fiskekrydder.

Hell over olje eller legg på en klatt med smør.

Legg tomatene i en ildfast form.

Om du bruker cherry tomater trenger du ikke å dele de opp.

Deretter heller du over oljen og setter formen inn i ovnen.

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Når pastaen er ferdig kokt,

heller du den over i et dørslag og så

tilbake i panna.

Rør inn pestoen og legg det over

i en serveringsbolle.

Om noen ikke liker pesto,

kan du servere den ved siden av.

Server pastaen med ørret og tomater,

og strø litt basilikum over.

 

Da håper jeg det smaker, velbekomme ♥

ørret med pasta, pesto og tomat
All sjømat er sunn mat. Laks eller ørret er intet unntak. De inneholder omega-3-fettsyrer, fettløselige vitaminer som vitamin D, selen, vitamin B12 og jod som noen av de viktigste næringsstoffene.
Share This