Ostehorn baker jeg ofte når jeg har tid til overs.

Det er super kveldsmat, godt i matpakken dagen etter

og enkelt å servere, ferdig påsmurt liksom ♥

50 g smør

5 dl melk

2 egg (1 til deigen og 1 til pensling)

700 g hvetemel

150 g lettkokte havregryn

3 ss sukker

1 ts salt

1 pk tørrgjær

Smelt smøret.

Varm opp melka til ca 37°C og rør inn det ene egget.

Bland deretter alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin, og la den gå i ca 10 minutter.

Legg et klede over bollen og sett deigen til heving i 30 minutter. Jeg bruker ofte plast over

deigen for å bevare fuktigheten i deigen, men den blir god uansett.

Ta deretter deigen over på bakebordet og del den i 3 like store deler.

Form de til boller og kjevle de ut til runde, flate leiver.

Del opp hver leiv i 8 trekanter, bruk et pizzahjul.

Legg en osteskive og en skinkeskive på hver trekant og rull inn fra den bredeste delen

og inn mot midten.

ostehorn
ostehorn
ostehorn

Legg på stekebrett.

La horna etterheve under klede i 20 minutter.

Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200ºC i 10-15 minutter.

Avkjøles på rist.

ostehorn
ostehorn

Da håper jeg det smaker, velbekomme!!

ostehorn

Om du ønsker en litt sunnere variant av ostehorn, kan du fint bytte ut halvparten eller alt smøret med kesam og justere med mer havregryn og mindre hvetemel. Du kan også bruke mager hvitost og evt tomatsaus om du liker det. 

Share This