Torsk er en anvendelig matvare som kan tilberedes på mange måter.

Denne uka ble det ovnsbakt torsk med pesto, stekte poteter og salat.

Retten kan enkelt gjøres lavkarbo ved å bytte ut potetene med

blomkålmos eller grønnsaker.

Torsk:

500 g torskeloins (4 stk)

4 ss olivenolje olivenolje

1 stort hvitløksfedd finhakket

1 rød chili finhakket

1/2 glass pesto

Poteter:

500 g poteter

1 ss røkt paprikapulver

2 ts maldonsalt

pepper etter smak

4 ss olivenolje

Salat:

1 pose rucculasalat

1/4 rødløk

1 avocado

1 beger cherrytomater

pinjekjerner

balsamico og olivenolje til å ha over salaten ved servering

Jeg hadde hverken ruccula eller pinjekjerner i dag, men det gikk helt fint uten også;)

 

Tilberedning:

Siden fisken min var fryst, la jeg den i kjøleskapet til tining kvelden før.

Den bør i tillegg tørkes godt av før du begynner tilberedningen,

sånn at marinaden trekker inn og ikke bare renner av;)

Legg fiskestykkene på en rist med en bakeplate under sånn at det ikke renner

ned i ovnen. Bland olje, hvitløk og chili og smør det oppå fiskestykkene.

La de ligge og marinere i ca 1 time. Pestoen skal smøres på rett før de skal i ovnen.

Sett ovnen på 180°C, og begynn med potetene.

Skrell potetene og del de i terninger. Ta en pose og hell olje og krydder i den.

Legg så i potetene og bland godt.

Legg potebitene over på et stekebrett kledd med bakepapir og fordel de jevnt utover.

Sett de midt i ovnen og stek i ca 45 minutter. Lag deretter salaten.

Når det er igjen 10-12 minutter av steketiden, pensler du fiskestykkene raskt

med pesto før du setter de inn i ovnen. Skru over på varmluft.

Etter ca 10 minutter vil du se at fisken flaker seg.

Steketiden varierer litt avhengig av tykkelsen på fiskestykkene.


Da håper jeg det smaker, velbekomme<3

Om du ønsker det,

kan du godt bytte ut potetene

med blomkålmos,

se oppskrift HER.

Share This