Pai med bacon er skikkelig godt, og lages både til søndagsmiddag,

hverdagsmiddag, klubbmat eller som en rett på et koldtbord.

Paien er inspirert fra den klassiske Quiche Lorraine som kommer fra Lorraine i Nord frankrike.

Quiche Lorraine lages uten både løk og ost, men disse to ingrediensene løfter

retten flere hakk synes jeg.

Her kan man selvsagt bruke det man liker best, men her får dere min favoritt.



			

Bunn:

150 g hvetemel

100 g smør i terninger

2 ss kaldt vann

 

Fyll:

150 g bacon

1 fedd hvitløk

1/2 løk

 

Topping:

3 dl matfløte

3 egg

100-150 g revet gulost (bland gjerne i litt parmesan om du har)

Begynn med paibunnen.

Bland sammen mel og smør med hendene til du får en smuldrete masse.

Bland i vann og kna til du får en fast deig, dette er fort gjort.

Bruk en paiform, ca 24 cm, eller en springform og trykk deigen ut.

Jeg bruker å trykke den helt ut og oppover kantene helt til toppen,

men ikke la det henge over. Prikk deigen med en gaffel og sett den kjølig i 30 minutter.

 

Pai med bacon

Sett ovnen på 200°C.

Kutt opp bacon, hvitløk og løk i små biter.

Begynn med å steke bacon, tilsett deretter løken og la den steke med til den er myk.

Skru av platen og tilsett hvitløken, rør litt rundt så den ikke brenner seg.

Sett til side.

Stek bunnen på nederste rille i 10 minutter.

Ta den ut og legg fyllet i bunnen av paiskallet.

Rør sammen egg og fløte og hell dette over.

Strø ost på toppen.

Stek deretter videre på nederste rille i 20-25 minutter,

til osten er gyllen.

La paien hvile 5-10 minutter før servering.

pai med bacon

Server paien med en frisk salat, og nyt måltidet.

Vel bekomme!! ♥

Dette var en super middag synes hele gjengen, og det skjer ikke hver dag :)
pai med bacon
 
Share This