Panna cotta er en perfekt avslutning på et godt måltid.

Panna Cotta betyr «kokt fløte» og er en italiensk spesialitet basert på fløte og vanilje.

Desserten er lett å tilberede og smaker veldig godt.

Server den med bringebærsaus, da blir den litt syrlig og enda bedre.

Den er også enkel å lage og kan tilberedes flere dager før den skal serveres.

Til 4 porsjoner trenger du dette:

 

Panna cotta:

 

4 gelatinplater

6 dl fløte

1 vaniljestang

3 ss sukrin

Bringebærsaus:

 

1 dl vann

75 g sukrin

250 g frosne bringebær

noen dråper sitron

Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.

Ha sukrinen i en kasserolle og varm forsiktig opp.

Når sukrinen har smeltet, tilsetter du fløte.

Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene.

Tilsett vaniljefrø og vaniljestangen, og la blandingen stå å trekke

på lav temperatur uten å koke i ca. 5 minutter.

Klem vannet ut av gelatinplatene og rør det inn i blandingen.

Avkjøl litt før du har det i 4 porsjonsformer eller glass.

Sett glassene i kjøleskapet sånn at blandingen stivner, minst 4 timer.

Kok opp vannet og tilsett sukrin.

Rør til sukrinen har løst seg helt opp før du setter kjelen til side.

Kjør bringebærene med en stavmixer og bland med sukrinlaken.

Sil blandingen helt til slutt for å unngå bringebærsteiner i sausen.

Fordel sausen på panna cottaen rett før servering.

Pynt gjerne med friske bær.

 

Da håper jeg det vil smake, vel bekomme ♥
Share This