Pannekaker er noe jeg absolutt må unngå,

men etter å ha prøvd denne varianten av pannekaker lavkarbo

uten hvetemel ble jeg skikkelig overrasket. Jeg fant oppskriften på siden til RIKKE.

De smakte nesten helt likt vanlige pannekaker, og med sukkerfri blåbærsylte og

masse bacon savnet jeg ingenting. Bare prøv;)

 

Ingredienser:

 

3 store egg

6 eggehviter

200 g Philadelphia ost naturell

3-4 ss sukrin gold

1/2 ts salt

1/2-3/4 ss fiberhusk (røren må ikke bli for tykk)

smør til steking

Alle ingrediensene (unntatt smør) blandes i en skål med en stavmixer.

Varm opp en stekepanne på middels temperatur,

og stek hver pannekake med ca 1 ts smør.

Det er viktig å dreie stekepannen godt rundt,

sånn at deigen fordeler seg utover hele pannen.

Dette gir tynne, saftige pannekaker.

Dette med temperaturen er ganske viktig.

Hvis pannen blir for varm, blir pannekakene lett brent,

og hvis den er for kald, blir de tørre da de må ligge så lenge.

Det er også litt vanskelig å snu pannekakene,

men bare prøv deg frem så går det bra til slutt.

Jeg bruker en stekespade og en gaffel.

Jeg løfter pannekaken litt opp med gaffelen sånn at jeg får

stekespaden under, og så bruker jeg gaffelen til å få stekespaden

enda lenger under og får snudd den uten at den går i stykker.

Uansett, om de ikke blir perfekte, så gjør det ingenting,

de smaker uansett kjempegodt.

Da er det bare å servere varme pannekaker med det du liker best.

Jeg serverer mine med bacon og sukkerfri blåbærsylte.

Da håper jeg det smaker, velbekomme ♥

pannekaker lavkarbo
Share This