Her i huset elsker vi pasta, og pasta bolognese er definitivt min favoritt.

Den lages minst en gang i uka, og er jeg heldig, er det en liten porsjon til overs

som jeg kan nyte til kvelds. Nam nam.

400 g pasta (gjerne fullkorn)

400 g karbonadedeig

1 ss olje til steking

1 løk

2 fedd hvitløk

1 ss tomatpurè

2,5 dl kjøttbuljong

1 boks hermetiske tomater

1 ts sukker

salt, pepper og friske ellere tørkede urter

 

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Stek kjøttdeigen brun før du tilsetter løk og hvitløk.

La det surre på svak varme til løken er blank og myk.

Tilsett tomatpure og la det syde litt i panna før du tilsetter buljong, tomater, sukker og krydder.

La det småkoke 10-20 minutter før du smaker til med mer sukker og krydder om det trengs.

Sukkeret gjør at den litt beske smaken av tomatpureen forsvinner,

og den fremhever også tomatsmaken.

Prøv deg derfor litt frem her.

Server med litt revet parmesan på toppen,

og evt en salat og litt godt brød som focaccia eller rosmaringrifler.

pasta bolognese
5 om dagen!  Det er Helsedirektoratet som anbefaler alle å spise 5 porsjoner frukt, bær og grønnsaker om dagen, fordelt på 3 grønsaker og 2 frukter hver dag. Når du spiser en porsjon tomatsaus, innebærer det hele 2 om dagen. Drikker du et glass juice, spiser et eple og en gulrot i løpet av dagen er du i mål, så enkelt! ♥
Share This