Jeg har elsket pasta så lenge jeg kan huske. Jeg var kanskje litt kresen i matveien som barn,

men hvis mamma kokte litt makaroni som tilbehør, ble enhver middag til en fest.

Det er godt mulig denne bloggen er litt preget av min elsk til pasta, men det får så være.

Pastasalat med kylling og feta er intet unntak.

Med hvitløksmarinerte oliven, ruccula, soltørka tomater, deilig olivenolje og kremet balsamico,

er det et skikkelig festmåltid.

Server den med focaccia og et glass rødvin om du liker det. Velbekomme. ♥

Til denne pastasalaten trenger du:

 

1 pk pasta

2 kyllingfileter (ca 300 g)

50 g spansk pølse som salcichon eller chorizo

1/2 gul paprika

1/2 rødløk

2 fedd hvitløk

1/2 glass grønne oliven

5 ss god olivenolje

100 g fetaost

5-6  soltørka tomater i olje (ta med en dæsj av oljen)

1 beger cherrytomat

1 pk ruccula

1 pk sukkererter

1 stor ss frisk basilikum

olivenolje, balsamico, salt og pepper etter smak

 

P.S. Spansk spekepølse (se bildet under) kan du kjøpe på rema 1000 eller coop obs

pastasalat med kylling og feta
pastasalat med kylling og feta
pastasalat med kylling og feta

Sett på vannet til pastaen og kok etter anvisning på pakken.

Stek kyllingen sammen med spekepølsa til den får en fin og gyllen farge

(pølsa gir god smak til kyllingen).

Hell olivenoljen i en stor bolle sammen med finkuttet hvitløk, basilikum og oliven.

La det stå en stund å trekke, gjerne natten over.

Kutt opp de andre ingrediensene i passende biter og bland sammen med pasta,

kylling og olivenrøren.

Rødløken kan med fordel legges i iskaldt vann en liten stund,

da blir den sprø og litt mildere i smaken.

Rucculaen er best om du blander den i rett før servering.

pastasalat med kylling og feta
pastasalat med kylling og feta
pastasalat med kylling og feta

Før servering blander du i rucculasalat og legger opp salaten på et serveringsfat eller en

stor bolle. Server med en god olivenolje, kremet balsamico, lun focaccia 

og gjerne et glass rødvin.

Jeg håper det smaker, velbekomme. ♥♥

pastasalat med kylling og feta
Share This