Dette er en smakfull pastasalat som går rett hjem både hos barn og voksne.

Vi blir aldri lei, og lager den igjen og igjen.

Min eldste datter har «bestilt» den til sin konfirmasjon, så da blir det vel det.

Når man lager denne salaten f.eks dagen før, kan den bli litt tørr.

Et lite tips da er å tilsette en skvett matfløte før servering.

Husk å røre godt rundt og hell over i en ren skål, da ser den fresh og god ut

(og det er den også).

Noen ganger tilsetter jeg også grønne erter eller sukkererter om jeg har,

for litt ekstra farge og smak.

Pastasalat med skinke smaker godt med ferskt brød til,

og etter at vi bakte rosmaringrifler første gangen, er det det barna vil ha.

Om du vil prøve å bake det, finner du oppskriften HER.

Hvitløksbaguetter smaker også godt til denne salaten,

og om du vil bake selv har jeg en god oppskrift HER.

 

Ingredienser:

1 pk pastaskruer

1 boks med bogskinke

1 boks med mais

1 rød paprika

1/2 purreløk

2 fedd hvitløk

1 boks lettrømme

1/2 boks creme fraiche

2 ss lake av sylteagurk

1 ss dijonsennep

1 ts paprikapulver

 

Smak til med salt og pepper

 

Kok pasta etter anvisning på pakken og avkjøl.

Bland øvrige ingredienser før du tilsetter den avkjølte pastaen.

La salaten gjerne stå på benken en times tid før servering, sånn at smakene setter seg.

 

Server med godt brød, gjerne focaccia, grove hvitløksbaguetter eller rosmaringrifler.

Bon appétit.

pastasalat med skinke
pastasalat med skinke
Share This