Pavlova er min favorittkake og skal selvsagt være med i årets konfirmasjon.

Den er lett og frisk og passer utmerket som festkake på våren.

Pynt den med røde og blå bær, så passer den perfekt til 17 mai også.

Jeg måtte uansett teste denne bunnen, og må si jeg ble fornøyd.

Det ble forresten gjengen min også, for kaka var borte på et blunk.

Denne oppskriften kan altså trygt anbefales;)

 Bunn:

4 eggehviter

175 g sukker

1 ts eddik 7%

1,5 ss maizenna

Fyll:

1 pk vaniljekrem

1 pk fløtekrem

1 ts vaniljesukker

1 ss sukker

500 g bær etter smak

 

Lag bunnen dagen i forveien.

Begynn med å piske stive eggehvitene, så stive at du kan snu bollen uten at eggehviten

renner ut. Pisk deretter på laveste hastighet mens du heller i sukkeret litt og litt.

Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst.

Sikt maizena og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.

Legg deretter et ark bakepapir på et stekebrett og fordel blandingen som en rund kake

midt på brettet.

Den skal være ca 2,5 cm høy. Stekes på 120 grader varmluft, på midterste rille,

i ca. 1,5 time til pavlovaen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.

Skru av ovnen og la den stå i stekeovnen med døra på gløtt til den er helt avkjølt,

gjerne natten over.

 

Pavlovaen bør pyntes med krem og bær rett før den skal serveres.

 

  1. Smør vaniljekremen utover kakebunnen.

  2. Legg stivpisket fløtekrem over vaniljekremen

  3. Pynt med bær på toppen.

pavlova
pavlova
pavlova

Av bær foretrekker jeg jordbær, bringebær og blåbær, men det er også godt

med bjørnebær og kanskje litt rips som gir en syrlig smak til alt det søte.

Jeg pleier å dele jordbærene i 4 før jeg legger de på kaka sammen med de

andre bærene. Litt sitronmelisse tar seg bra ut som pynt.

Da håper jeg det vil smake, velbekomme!! ♥

pavlova
Share This