Pesto er en italiensk saus som har utallige bruksområder.

Man kan bruke den som en saus ved siden av annen mat,

smøre den på brødskiva, som dressing, til tapasretter, m.m.

Jeg blander den nesten alltid inn i pasta, både varme og kalde retter.

Her har jeg oppskriften på den grønne varianten

som er laget med basilikumblader.

Den røde varianten har soltørket tomat og bakt paprika

som hovedingrediens.

Ingredienser:

 

blader fra en hel basilikum

100 g ristede pinjekjerner

40 g revet parmesanost

1 fedd hvitløk finhakket

1 dl god olivenolje

salt og pepper etter smak

 

Ta av alle bladene på en basilikumplante, og legg de i en blender.

Riv osten, finhakk hvitløken og rist pinjekjernene i en varm stekepanne

før du har alt over i blenderen.

Kjøp gjerne ristede pinjekjerner, så slipper du den jobben.

Ha over olivenoljen og kjør alt i blenderen, det tar bare noen sekunder.

Smak til med salt og pepper.

Pestoen kan oppbevares et par dager i kjøleskapet.

Server gjerne pestoen til

ørret med pasta, pesto og tomat eller

pastasalat med pesto

 

Enjoy ♥
ørret med pasta, pesto og tomat
pastasalat med pesto
Share This