Endelig fikk jeg til en lavkarbo pizzabunn som ikke smaker egg.

Denne er ganske lik vanlig pizzabunn, og deigen er lett å jobbe med.

Den inneholder hverken gjær eller gluten og er rask å tilberede.

Fyllet kan man variere som man ønsker, men her går jeg for en klassisk

pizza med tomatsaus, kjøttdeig og løk.

Deig:

200 g mozzarella revet

90 g kremost naturell

1 egg

60 g mandelmel

100 g sesammel

1 ss fiberhusk

1 ts salt

2 ts oregano

1 ss mykt smør

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 løk

2 fedd hvitløk

2 ss tomatpure

1 boks tomater

1 ss sukrin

1 ss oregano

salt og pepper

200 g revet mozzarella/norvegia

Jeg begynner alltid med fyllet, siden bunnen er så kjapp å lage.

Stek kjøttdeigen på middels varme, før du tilsetter løk og lar den surre med litt.

Så tar du i finkuttet hvitløk og rører rundt noen ganger før du tilsetter tomatpure.

Den må surre noen minutter i panna for å få bort den litt beske smaken.

Deretter har du i tomatene og krydder og lar det koke med i ca 5 minutter.

Da er det bare å begynne på deigen.

Bland først det tørre.

Ha deretter mozzarella og kremost i en bolle og sett i microen i ca 1 minutt.

Bland raskt sammen før det stivner, og ha i egg, smør og det tørre.

Kna godt til en fast deig og kjevle deigen ut på et bakepapir.

Den skal bli ganske tynn og nesten fylle en stekeplate.

Ha deretter på fyllet og osten og stek midt i ovnen på ca. 200°C i 15-20 minutt.

Følg med så ikke kantene blir svidde.

Server gjerne med en grønn salat og noe godt i glasset.

 

Da håper jeg pizzaen vil smake, velbekomme ♥
pizza lavkarbo
pizza lavkarbo
Share This