Grove pizzahorn er sunn og god mat, og kjekt å ha med på tur eller i matboksen.

Denne oppskriften er delvis «lånt», da jeg fant oppskrift på grov deig på  www.greteroede.no.

Om du ønsker deigen litt mindre grov, kan du godt bruke oppskriften min på ostehorn.

 

Deig:

4 dl fin sammalt hvete

2 dl lettkokte havregryn

4 dl hvetemel

1/2 pk tørrgjær

3,5 dl lunka vann

1 ts salt

2 ss olje

 Fyll:

400 g karbonadedeig

1 løk finkuttet

2 fedd hvitløk

2 ss tomatpurè

2,5 dl buljong

1 ts sukker

1 boks hermetiske tomater

12 skiver norvegia eller annen gulost

Deig:

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle eller kjøkkenmaskin.

Kna deigen godt sammen, og la den forheve under et klede i minst 30 minutter.

Lag fyllet mens deigen står til heving.

 

Fyll:

Stek karbonadedeigen, tilsett løk og la den steke seg blank før du har i hvitløk og

tomatpurè. Rør noen ganger rundt før du tilsetter buljong, sukker og tomat.

La det hele koke i 10-15 minutter eller så lenge du har tid.

Utbaking:

Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler ut to store sirkler

som deles opp i 6 pizzastykker med en pizzaskjærer.

Legg en osteskive og en spiseskje fyll på hver trekant.

Rull pizzastykkene sammen fra ytterst til innerst, og bøy hornene til slutt

sånn at de får horn fasong.

 

La de etterheve i ca 20 minutter.

Pensle med egg.

Stek på 225 grader midt i ovnen til de får en gylden farge, ca 15 minutter.

God bakst!! ♥

pizzahorn
Share This