Pizzasnurrer er perfekt turmat, nistemat, bursdagsmat osv.

Disse snurrene er i tillegg lavkarbo, og så gode at du ikke vil tro det.

Jeg fant de på siden til Rikke, som har en fantastisk lavkarbo blogg, link HER.

Jeg savner ikke hvetebakst i det hele tatt, iallfall ikke når jeg setter godviljen til,

og det gjør man gjerne når man blir frisk av maten.

Deig:

50 g mykt smør

3 egg

5 eggehviter

250 g revet ost

1 ss sukrin gold

1/2 ts salt

2 ss fiberhusk

1 dl mandelmel

2 dl pofiber

2 ts bakepulver

Fyll:

400 g kjøttdeig

1 løk

2 fedd hvitløk

2 ss tomatpure

1 boks tomater

1 ss sukrin

1 ss oregano

salt og pepper

200 g revet mozzarella/norvegia

Fyll:

 

Jeg begynner alltid med kjøttfyllet sånn at det får kjøle seg litt ned

før det skal på deigen.

Stek kjøttdeigen på middels varme, før du tilsetter løk og lar den surre med litt.

Så tar du i finkuttet hvitløk og rører rundt noen ganger før du tilsetter tomatpure.

Den må surre noen minutter i panna for å få bort den litt beske smaken.

Deretter har du i tomatene og krydder og lar det koke med i ca 5 minutter.

 

Deigen:

 

Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og bland sammen.

Legg deretter deigen over på et bakepapir og legg ett bakepapir

oppå deigen også.

Så kjevler du ut bunnen sånn at den dekker ca hele bakepapiret.

Fjern det øverste bakepapiret og begynn å legge på fyll sånn at det

dekker ca halve deigen.

Ha revet ost oppå fyllet før du begynner å rulle deigen.

Bruk bakepapiret til hjelp og prøv å rull så stramt du kan.

Jeg synes det ble litt vanskelig med så mye fyll, så de ble ikke særlig pene.

Fjern så bakepapiret og legg rullen midt på bakepapiret.

Skjær snurrer så tynne du klarer, og legg de over på et stekebrett med

bakepapir.

Bruk gjerne en bred kniv sånn at du kan bruke den til å forsiktig legge snurrene

på stekebrettet.

 

Disse pizzasnurrene smaker helt sikkert godt med skinke også. Da er det bare å smøre på litt saus, legge på skinkebiter og strø over revet ost. Tenker de blir litt «penere» også;)

 

Sett stekebrettet midt i ovnen og stek snurrene på 200°C, varmluft i 15-20 minutter.

Ta de deretter ut og legg de med bakepapiret under, over på en rist for avkjøling.

De trenger å sette seg noen minutter, da de er helt løse når de kommer ut av ovnen.


Da er det bare å nyte, velbekomme. ♥

pizzasnurrer lavkarbo
pizzasnurrer lavkarbo
Share This