Potetmos er både sunt, enkelt og godt, og potetmos fra pose blir aldri det samme

etter at du har laget denne versjonen.

Litt muskat og et egg blandet inn til slutt, gir potetmosen et løft.

Den passer både til kjøtt og fisk, og er en kjærkommen gjest om ikke barna

er så begeistret for kokte poteter.

 

Ingredienser til 4 porsjoner:

 

10 stk mellomstore poteter

2,5 dl melk eller matfløte

2 ss smør

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

1/4 ts muskatnøtt

1 egg

 

Skrell potetene og kok dem møre, uten salt i vannet.

Hell av vannet.

Mos potetene og rør inn melk og smør. Rør godt.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Rør inn egget til slutt.

NB! Potetmosen bør ikke koke etter at egget er tilsatt.

 Server den til hva det måtte være, men prøv den gjerne til klippfisk med pesto.

potetmos
klippfisk med pesto
Share This