Proteinbrød lavkarbo er et mettende og smakfullt brød

som er fullt med næringsstoffer og sunne fettsyrer.

Det er svært fiberrikt og gir derfor et stabilt blodsukker

og en god metthetsfølelse som varer.

Proteinbrød lavkarbo er supert, spesielt for de som reagerer på mye hvitt mel.

Det er også fritt for gjær.

Fordelen med å bake selv kontra kjøpebrød er også at man slipper ekstra tilsatt gluten,

mye salt og ofte «rimelige» oljer som skaper betennelse og ubalanse i kroppen.

Proteinbrød lavkarbo inneholder bare 5,4 Kh pr 100 g,

og passer perfekt i et lavkarbokosthold.

Jeg skjærer det opp i skiver, fryser det, og tar opp når jeg trenger det.

Man kan også oppbevare det i kjøleskapet, og da er det holdbart i vel en uke.

Ingredienser:

 

4 egg

1/2 boks kesam

1,5 ss bakepulver

4 ss linfrø

60 g kruskakli

60 g sesamfrø

45 g solsikkekjerner

3 ss olje

1/2 ts salt

Pisk eggene lett, og bland inn kesam og olje.

Tilsett de tørre ingrediensene.

Deigen skal ha en «kladdete» konsistens.

Ha bakepapir i en liten brødform (ca. 1 liter),

og stek brødet på 180 grader i 55 minutter.

Brødet er holdbart i kjøleskapet i minst en uke.

 Per 100 g: Kcal 265  Protein 14 g  Fett 20 g  Karbohydrater 5,4 g  Fiber 7,2 g 

Da håper jeg brødet faller i smak. God bakst ♥♥

proteinbrød lavkarbo
proteinbrød lavkarbo
Share This