På et tidspunkt var jeg litt brødlei,

og var på utkikk etter noe nytt og spennende på urtebrød-fronten.

Etter å ha lest Hjemmet hos svigermor, kom jeg over denne oppskriften,

og jeg har ikke tall på hvor mange ganger den har blitt laget her hos oss.

Den er nydelig til pastasalater, gryteretter, supper eller på et koldtbord. ♥

Denne deigen gir ca 24 grifler

Deig:

75 g smør

2,5 dl melk

2,5 dl vann

1 pk tørrgjær

2 ts salt

2 ts sukker

ca. 12 dl hvetemel

 

Fyll:

50 g smeltet smør

2 ss frisk rosmarin (eller 2 ts tørket)

 

Pensling:

1 egg

2 ts maldonsalt

Smelt smøret og tilsett vann og melk. Væsken skal være lunken.

Tilsett deretter sukker, salt, tørrgjær og mel.

Hold igjen litt av melet til du ser hvor mye du trenger.

Når deigen slipper bollen er den perfekt.

Kjør deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, og hev den under plast i 30 minutter.

Plasten gjør at deigen holder bedre på fuktigheten.

Når deigen er ferdighevet, deler du den i to og kjevler ut hver del til et rektangel.

Smør inn halvparten av smøret på hver leiv og dryss over rosmarin som du har finkuttet.

 

rosmaringrifler

Rull deretter sammen fra langsiden og del hver leiv i 12 deler.

Trykk griflene litt ned på midten når du legger de på stekebrettet.

La de etterheve i 20 minutter mens ovnen blir varm.

Pensle griflene med egg og strø over maldonsalt.

 

rosmaringrifler

Stek griflene midt i ovnen ved 225 grader i ca. 10 min.

 

Avkjøles på rist.

 

De kan fint fryses.

Tips!  Rosmarinen kan fint byttes med andre urter, alt etter hva det skal serveres til.

Velbekomme!!

rosmaringrifler
Share This