Sesampanert laks er en nydelig og lettvint hverdagsmiddag.

Den er full av nyttige næringsstoffer, samtidig som den smaker himmelsk

og er gjort i en fei. Her kan barna få grønnsakene rå i små skåler om de ikke liker de wooket,

og alle blir fornøyde. Vi synest det var ekstra godt med sesamfrø på laksen,

da den både smakte godt og fikk en sprø skorpe.

Ingredienser:

 

4 fileter av laks eller ørret (ca 500 g)

2 ss sesamfrø

rapsolje til steking

100 g ketjap manis (søt soyasaus)

4 stk vårløk

2 stk paprika i strimler

200 g asparges (ca 1/2 bunt)

1 pk sukkererter

1/2 stk lime

1 pk eggnudler (250 g)

koriander

salt etter ønske

Tørk laksefiletene med tørkepapir og vend de i sesamfrø.

La de ligge noen minutter og hvile før du steker de.

Kok nudlene etter anvisning på pakken.

sesampanert laks
sesampanert laks

Skjær opp grønnsakene i passende biter og stek de på sterk varme i 2-3 minutter.

Ta gjerne av litt av grønnsakene og legg i skåler til barna om de foretrekker det.

Det pleier å falle i smak hos mine.

sesampanert laks
sesampanert laks

Stek laksen i 1-2 minutter på hver side, dryss på litt salt om du ønsker det.

Legg nudlene og grønnsakene på en tallerken, hell over sausen og plasser laksen

på toppen. Press litt lime over og pynt med koriander.

Jeg håper det smaker, velbekomme!! ♥

sesampanert laks
Share This