Skinkesnurrer er noe alle liker.

Disse snurrene blir saftige og er perfekte å fryse ned.

Det er både lettvint og kjekt å ha i fryseren til skolemat, lunsj,

kvelds eller bare et lite mellommåltid.

Deig:

5 dl lettmelk

550-600 g hvetemel

200 g havregryn

1 ss honning

1 pk tørrgjær

2 ss olivenolje

1 ts salt

1 egg

 Fyll:

 

180 g kokt skinke i strimler eller små biter

180 g revet ost

Varm opp melken sånn at den er lunken.

Bland deretter alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og la den gå noen minutter,

eller til deigen slipper bollen, da er den perfekt.

La deigen heve til dobbel størrelse, 30-45 minutter med et klede over bollen.

Jeg legger ofte en plastpose under kledet, sånn at deigen ikke mister så mye fuktighet.

Forbered fyllet mens deigen hever.

Når deigen er ferdig hevet har du den på et melet bakebord.

Kjevle deigen til en avlang tynn firkant, ca 30 x 40 cm.

Legg fyllet på halve deigen på langsiden og rull til en lang pølse.

Skjær opp passende stykker og legg snurrene på en bakeplate.

Det blir ca 20 snurrer.

 

La snurrene etterheve i ca 30 minutter.

Steik de midt i ovnen på 200°C,

i 12-15 minutt.

Da håper jeg skinkesnurrene faller i smak,

og skulle det være noen igjen,

egner de seg perfekt for frysing.

Vel bekomme ♥
Skinkesnurrer
skinkesnurrer
skinkesnurrer
Share This