Pizzasnurrer lager jeg titt og ofte,

sånn at jeg alltid har noe sunt og godt tilgjengelig i fryseren.

Det tar 2 minutter å varme de i microen, og man kan også ta de opp

om kvelden og legge i matboksen i kjøleskapet til neste dag.

Sammen med noen tomater, druer e.l er det en helt ok lunsj for tenkende hjerner.♥

Deig:

3 dl lunka vann

1/2 pk tørrgjær

1/2 ts sukker

1/2 ts salt

2,5 dl lettkokte havregryn

4,5 dl hvetemel

 Fyll:

200 g kokt skinke

1 porsjon tomatsaus

150 g revet ost

Rør ut gjæren i lunkent vann og tilsett sukker, salt og mel.

Kjør deigen i kjøkkenmaskinen i noen minutter, til den slipper bollen,

da er den perfekt.

La deigen heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter med et klede over bollen.

Gjør klart fyllet mens deigen hever.

Når deigen er ferdig hevet har du den på et melet bakebord.

Kjevle deigen til en avlang tynn firkant, ca 30 x 40 cm.

Bre tomatsaus utover langsiden, på halve leiven.

Fordel skinke og ost oppå sausen. (Jeg glemte hele osten, og måtte legge

den oppå snurrene til slutt, men det går like fint altså;)).

Rull sammen til en pølse, og skjær opp i ca 2 cm tykke skiver.

Det blir ca 18 snurrer.

Legg pizzasnurrene på et stekebrett kledd med bakepapir

og legg over et kjøkkenhåndkle.

Etterhev snurrene i ca 20 minutter, og stek dem på 200-220°C i 12-15 minutter.

Avkjøl pizzasnurrene på rist.

 

Tips:

Lag dobbel porsjon, så har du noen igjen til å fryse ned, kanskje;).

Da håper jeg snurrene smaker, velbekomme ♥

Share This