Spaghetti carbonara kommer opprinnelig fra Roma.

Den lages uten fløte, men med noe av kokevannet istedet for.

Den skal også inneholde både pecorino og guanciale.

Jeg har min egen versjon, og bytter ut de opprinnelige ingrediensene

med parmesan, bacon og fløte.

Dette er en rett jeg lager når hodet er tomt og alle er sultne.

Jeg har stort sett alle ingrediensene i hus til enhver tid, og retten er superrask å lage.

Om jeg ikke har parmesan, lager jeg den bare med vanlig hvitost,

og persille er heller ingen nødvendighet.

God middag;)

Ingredienser:

 

400 g spaghetti (linguine passer også godt)

2 fedd hvitløk

200 g finkuttet bacon

4 eggeplommer

1 pk matfløte

parmesan

maldonsalt

nykvernet pepper

persille eller andre urter

Kok spaghetti etter anvisningen på pakken.

Stek bacon i en stekepanne.

Skru av plata og tilsett finkuttet hvitløk, rør godt og pass på så ikke hvitløken blir svidd.

Rør sammen fløte og eggeplommer i en panne, og varm forsiktig opp.

Ta den nykokte spaghettien over i en serveringsbolle,

hell over sausen og rør forsiktig rundt.

Legg baconblandingen på toppen.

Strø over litt revet parmesan og finkuttet persille eller andre urter.

Smak til med maldonsalt og nykvernet pepper.

Server straks.

Pasta àla carbonara er godt med grove hvitløksbaguetter som tilbehør.

spaghetti carbonara
Share This