Spinatkyllinggryte er en gjenganger her i huset.

Jeg fikk den servert hos min gode venninne Lise for ca 15 år siden,

og vi har laget den mange ganger siden.

Spinat, hvitløk, fløte og dijonsennep er en fantastisk smakskombinasjon,

og passer perfekt i denne gryta.

Den er smaksrik, men mild, god og barnevennlig.

Det kan mine barn skrive under på;)

Server den med grove hvitløksbaguetter, ris og en god salat, og nyt måltidet!!

Du trenger:

4 kyllingfileter (ca 600 g)

saften av 1 sitron

1 ss soyasaus

2 ss olivenolje

 

1 pk frossen spinat (må tines før bruk)

2 fedd hvitløk

2 ss smør

2 dl matfløte

1 dl hønsebuljong (1/2 terning)

2 ss fransk sennep

salt og pepper

 

2 dl creme fraiche

2 dl revet ost

 

Tilbehør:

Ris

Salat

Grov hvitløksbaguett

Det første du må gjøre er å marinere kyllingen, gjerne dagen før.

Gjør du det samme dag, trenger den minst en time på benken før du begynner

å tilberede maten. Skjær opp kyllingen i biter og bland den sammen med soyasaus,

sitronsaft og olivenolje.

Når kyllingen er ferdigmarinert, steker du den i en stekepanne og legger den

til side mens du forbereder resten.

spinatkyllinggryte
spinatkyllinggryte

Sett ovnen på 200ºC, og sett over vann til risen.

Deretter begynner du med spinatblandingen.

Har du glemt å ta opp spinat dagen i forveien, kan du tine den i mikrobølgeovn.

Press ut vannet av spinaten, og surr den lett i smør og finhakket hvitløk.

Tilsett deretter fløte, buljong, sennep og krydder og la det surre noen minutter.

Ha blandingen i en ildfast form og legg den stekte kyllingen oppå.

kyllingspinatgryte
kyllingspinatgryte

Bland sammen creme fraiche og ost og legg på toppen.

Strø gjerne over litt ekstra ost.

kyllingspinatgryte
kyllingspinatgryte

Gratiner retten midt i ovnen i ca. 20 minutter sammen med en grov hvitløksbaguett

som har samme steketid.

Mens du venter kan du lage en deilig grønn salat.

Da håper jeg middagen vil smake, velbekomme!! ♥

kyllingspinatgryte
Spinat er en næringsrik bladgrønnsak som er rik på folat, vitamin K og vitamin A – som er bra for øynene og bidrar til å opprettholde normalt syn. Spinaten er også en kilde til riboflavin, vitamin C, kalsium og jern.
Share This