Svinestrimler i pita er veldig godt, og når til og med barna liker det, blir det en vinner uansett;)

Jeg bruker alltid grove pitabrød, da de smaker minst like godt som de lyse.

De kan også brukes til porsjonspizzaer eller pitapizza om du vil. ♥

Du trenger

400 g svinekjøtt i strimler (eller kyllingfilet)

grønn salat som du liker den

4 grove pitabrød (vi bruker Hatting frosne pitabrød)

thousand island hjemmelaget

svinestrimler i pita

Stek svinestrimlene i rapsolje til den får fin farge og krydre med litt salt.

svinestrimler i pita

Salaten kan du lage som du selv ønsker, og ofte ser jeg bare hva jeg har i kjøleskapet.

I denne salaten har jeg brukt:

 

1 stk økologisk feldsalat

1/4 rødløk

1 liten boks med mais (har den ved siden av)

1/2 rød paprika

1/2 pose sukkererter

1/2 beget cherrytomater

svinestrimler i pita

Varm pitabrødene i ovn etter anvisning på pakken.

Thousand island lager du lett ved å følge oppskriften her.

thousand island

Om du ikke ønsker thousand island, kan du alternativt ta et berger kesam,

tilsette 1-2 fedd hvitløk, noen dråper sitron, salt og pepper.

Tilsetter du også noen friske urter, så har du en nydelig urtedressing.

Voilà.

Kesam er en mager ferskost som blant annet bidrar med fullverdig protein, B-vitaminer, kalsium og jod. En av fordelene med kesam er at det kan brukes til så mye forskjellig i matlagingen. Kesam kan du nyte til frokost, som et mellommåltid, dessert eller bruke det som en ingrediens i middagsretter. I tillegg er kesam en ypperlig erstatning for smør, rømme og fløte hvis du ønsker å redusere fettinnholdet og kalorier i en rett, uten at det går utover smak eller konsistens. ♥

Share This